Dergimiz online ortamda yayın vermeye başladığı 2020 yılından itibaren okurlarına ücretsiz şekilde özgün içerik sunma faaliyetlerini sürdürmektedir.
Döngü Dergi, Bu süreç içerisinde fikirlerini yazıya dökmek, insanlarla paylaşmak isteyen birçok üniversite öğrencisine ekol olmuş, kendi bünyesinde onlarca bilim anlatıcısı yetiştirmiştir.
Döngü Dergi İnternet üzerinden; Misyonumuzda da görebileceğiniz gibi her zaman güncel ve özgün içerikleri bünyesinde barındırmak için durmadan çalışan gönüllü yazarlar ve editörler ile her ay düzenli olarak en az 30 farklı özgün içerik yayınlayan online bir oluşumdur.
Misyon:
Okurlarımıza mümkün olan en güncel ve özgün içerikleri sunmak için çalışıyoruz.
Vizyon:
Okurlarımıza çevrim içi ortamda tamamen ücretsiz bir şekilde Psikoloji, Teknoloji, Bilim, Sanat, Edebiyat alanında her türlü içeriğe ulaşabilecekleri, önce Türkiye'nin sonra Dünya'nın en özgün ve ücretsiz içeriklerini sunacak okur merkezli dergi olmak.
İşyerinize geldiniz, bilgisayarınız açık yanda kahveniz ve çalışıyorsunuz. Birkaç saat sonra bir aksilik oldu ve yerinizden kalktınız. Etrafta gezmeye başlarken işyerinde kimsenin olmadığına ve bir dış sesin sizinle konuştuğuna şahit oldunuz. Bu durumda ne yapardınız? İşte The Stanley Parable da bu şekilde başlıyor aslında. Yerinizden kalkıp çalışma arkadaşlarınızı aramaya başlıyorsunuz ve bir yandan "bütün insanlar nerede?" sorusuyla boğuşurken bir yandan da size sürekli sevecen bir ifadeyle yönlendirmeye çalışan dış sesle uğraşıyorsunuz.
Dış sesimiz âdeta bir hikâye anlatıcısı gibi konuşuyor: "Stanley kalkar ve sağ kapıdan adımını atar". İşte tam bu kısımda oyun bize bir seçenek sunuyor. "Kendini mi dinlemek istersin yoksa dış sesi mi?" Dış sesi ne kadar dinlerseniz size o kadar iyimser davranıyor ancak kendi bildiğinizi okuduğunuzda da size saldırmıyor. Aksine korumacı bir şekilde yaklaşıyor.
Bazen dalga geçiyor, bazen küçümsüyor, bazen sinirleniyor. İşte bu duygu geçişleri de o kadar güzel ki sanki mini komedi dizisindeymişsiniz hissi yaratıyor. Buraya kadar anlattıklarımdan da anlayacağınız üzere oyunun birden fazla sonu var. Oyunun eğlenceli ve büyülü yapısını bozmamak adına size bu sonları yazımda göstermeyeceğim. Bu tarz eğlenceli oyunların olmazsa olmazı göndermelere (ya da oyun dünyasında geçen adıyla easter eggs) de sıklıkla rastlıyoruz. Resimde gördüğünüz görsel, Portal isimli bir oyuna gönderme içermektedir. The Stanley Parable'ın değişen yapısından dolayı Portal'ın odalar arası geçişinin farklılığına ufak bir dokundurma yapmak istemişler anlaşılan.
Bonus: Oyun gerçek anlamıyla durum komedisi tadında
YORUM YAP
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Yorumunuza yanıt verildiğinde mail ile bilgilendirileceksiniz.