Dergimiz online ortamda yayın vermeye başladığı 2020 yılından itibaren okurlarına ücretsiz şekilde özgün içerik sunma faaliyetlerini sürdürmektedir.
Döngü Dergi, Bu süreç içerisinde fikirlerini yazıya dökmek, insanlarla paylaşmak isteyen birçok üniversite öğrencisine ekol olmuş, kendi bünyesinde onlarca bilim anlatıcısı yetiştirmiştir.
Döngü Dergi İnternet üzerinden; Misyonumuzda da görebileceğiniz gibi her zaman güncel ve özgün içerikleri bünyesinde barındırmak için durmadan çalışan gönüllü yazarlar ve editörler ile her ay düzenli olarak en az 30 farklı özgün içerik yayınlayan online bir oluşumdur.
Misyon:
Okurlarımıza mümkün olan en güncel ve özgün içerikleri sunmak için çalışıyoruz.
Vizyon:
Okurlarımıza çevrim içi ortamda tamamen ücretsiz bir şekilde Psikoloji, Teknoloji, Bilim, Sanat, Edebiyat alanında her türlü içeriğe ulaşabilecekleri, önce Türkiye'nin sonra Dünya'nın en özgün ve ücretsiz içeriklerini sunacak okur merkezli dergi olmak.
Sizler de normal akışta giden, en fazla birkaç günde biten oyunlardan sıkıldıysanız Dead Cells tam size göre. Oyun, kategori olarak da bu amaca hizmet ediyor: Roguelike. Bu türden oyunlarda karakteriniz öldüğünde oyuna en baştan sıfır ekipmanla başlarsınız. Her başlangıcınızda harita ve bir sonraki bölüme geçişin yerleri değişir. Dead Cells gibi oyunlar oyunculara yüksek görüntü kalitesi ve çok etkileyici bir hikâye vaad etmezler, onun yerine sürekli bir oynanış sunarlar. Bu devamlılığı ise farklı modlara, silah ve yetenek çeşitliliğine, belirli periyodlarda aldığı güncellemelere ve oyunda sona her ulaşıldığında artan zorluk seviyesine borçludur. Tabii böyle anlattıysak da oyunun bir hikâyesi mevcut ancak önceden de söylediğim gibi oyun hikâye değil oynanış odaklı. Yine de hikâyeye biraz değinelim.
Kasabayı bir virüs sarmış ve bu virüs bizi de etkisi altına almıştır. Virüsün etkisi olarak bir türlü tam anlamıyla ölemiyoruz. Oyunda birisi bizi öldürdüğü zaman kafamız kopup borulardan aşağı iniyor ve kendimize yeni bir beden buluyoruz ve tekrar tekrar bu döngüyü yaşıyoruz. Anlayacağınız üzere amacımız da bu döngüyü kırmak. Bunun için kendimizi geliştirip oyunun mutlak sonuna erişmeye çalışıyoruz. Oyunda öldürdüğümüz yaratıkların içinden oyuna adını da veren "ölü hücreler" çıkıyor ve bunları biriktirip daha farklı güçler, yetenekler, silahlar ve daha fazlasını alıyoruz. Ancak anlatıldığı gibi kolay olmuyor çünkü öldüğünüz zaman kazandıklarınızın hepsini (kalıcı güçlendirmeler ve açtığınız silahlar hariç) kaybedip en baştan başlıyorsunuz oyundaki yolculuğa.
Her başlangıçta yerde rastgele silahlar oluyor ve bunların sadece iki tanesini alabiliyoruz.
Aynı zamanda bölümler içinde satış yeri ve kutular da mevcut. Buralardan da yetenekler, silahlar ve eksik canı doldurmak için şifalı eşyalar alabiliyoruz.
Burada dikkat etmeniz gereken ince bir nokta var. Bu kutular bazen tuzak içerebiliyor bazen de lanet çıkarabiliyor. Yani silah çıkacak diye tıkladığınız kutudan sürüyle canavar çıkabiliyor ya da "aç beni" diye konuşan bir lanetli sandığa denk geldiğinizde laneti tamamlarsanız (bu lanet genelde belirtilen zorlukta belirtilen sayıda canavar öldürmeyi içerebiliyor) içinden silah çıkabiliyor. Yazımı bitirmeden önce güzel bir haber vereyim: Oyun telefondan da oynanabiliyor. Dead Cells genel olarak böyle bir oyun, daha fazla ayrıntıyı öğrenmek için sizleri oyunu oynamaya davet ediyorum.
YORUM YAP
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Yorumunuza yanıt verildiğinde mail ile bilgilendirileceksiniz.